Érdekesség

Reese Witherspoon megosztott egy üzenetet a gyűlölködőknek, akiknek nem tetszett a havas ital receptje

Egy nemrég készült TikTok-videóban Reese Witherspoon a közösségi média viharának középpontjában találta magát, miután megosztott egy videót arról, ahogy egy frissen hullott hóból készült jeges finomsággal kényezteti magát. A színésznő, aki olyan filmekben nyújtott szerepeiről ismert, mint a Doktor Szöszi és a The Morning Show, néhány internetező kritikájával szembesült, és egy sor videós választ osztott meg.

Reese Witherspoon nemrégiben a TikTok-on osztotta meg egyedi receptjét, amelyet „hósós chococcino”-nak nevezett el, és amelyhez valódi, a szabadban hullott havat használt fel. A videóban Witherspoon vidáman jelentette be: „Az elmúlt napokban rengeteg havat kaptunk, ezért úgy döntöttünk, hogy elkészítünk egy receptet”, miközben 2 bögrével friss havat kanalazott egy letakart tárgyról.

A színésznő ezután csokoládésziruppal, karamellaszósszal és hideg kávéval fokozta a havas alapot, így egy vizuálisan is vonzó és látszólag finom téli finomságot alkotott. Kisvártatva megkóstolta a kanállal a kreációt, és lelkesen kijelentette: „Annyira finom”.

Az Emmy-díjas színésznő havas ínyencsége azonban nem kerülte el a közösségi média felhasználók figyelmét. A TikTok poszthoz fűzött kommentszekcióban változatos reakciókat lehetett olvasni, egyesek kifejezték, hogy szívesen kipróbálnák a receptet, mások pedig a hófogyasztás higiéniai szempontjai miatt aggályoskodtak.

A visszatetszésekre reagálva Witherspoon ismét a TikTok-ra lépett, hogy megvédje havas örömét. Azzal kezdte, hogy foglalkozott azzal a közkeletű vélekedéssel, miszerint a hó piszkos. Egy kristálytiszta olvadt hóval teli befőttesüveggel biztosította követőit arról, hogy a havat a hátsó kertjéből vette, és megmikrózta, hogy biztosítsa a tisztaságát. „Ez rossz? Nem szabadna havat ennem?” – tette fel humorosan a kérdést.

Az aggodalmakat elismerve Witherspoon egy második videóban megosztotta: „Csak egyszer élsz”, hangsúlyozva, hogy ő csak akkor élvezi ezt a havas finomságot, amikor körülbelül évente egyszer havazik a lakóhelyén. „Valamint, szeretnék mondani valamit: nagyon finom volt. Annyira finom volt!” – tette hozzá lelkesen.

A színésznő anekdotákat osztott meg gyermekkorából, megemlítve, hogy csapvízen nőtt fel, és néha még slagból is ivott. Kinevette a hó szűrésének ötletét fogyasztás előtt, bizonytalanságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogyan lehetne egyáltalán havat szűrni.

A kritika ellenére Witherspoon elsöprő támogatást kapott a rajongóktól a kommentszekcióban. Sokan kiálltak a hóevés szokatlan módja mellett, míg néhányan még javaslatokat is tettek a jövőbeli fagyasztott receptekhez. Egy személy azt javasolta, hogy készítsenek hófagylaltot, egy másik pedig azt, hogy adjanak hozzá mogyoróvajat, és nevezzék el „Reese’s Winterspoon”-nak, amit az Oscar-díjas „zseniálisnak” talált.

Számos TikTok-felhasználó osztotta meg saját tapasztalatait a hó biztonságos fogyasztásával kapcsolatban, olyan variációkat javasolva, mint a hófagylalt vaníliakivonattal és cukorral, vagy a hó kombinálása juharsziruppal. Úgy tűnt, Witherspoon rajongóinak jó humorérzéke van, az egyikük azt tanácsolta: „Amíg nem eszed meg a sárga havat, addig jó vagy!”.

A móka ellenére néhány kritikus aggodalmakat fogalmazott meg a hó elfogyasztásának biztonságosságával kapcsolatban. Egy 2016-os tanulmány megállapította, hogy a hó felszívhatja az autók kipufogógázából származó mérgező anyagokat. Más tanulmányok azonban azt sugallják, hogy a frissen hullott hó mértékkel biztonságosan fogyasztható.

via