Érdekesség

Ismerd meg Khoudia Diopot, a feltűnően sötét bőrű modellt, aki a negatívumot inspirációvá változtatta, hogy megünnepelje egyedülálló szépségét

Előfordulhat, hogy nemkívánatos figyelmet kapsz, ha történetesen másképp nézel ki, mint a társaid. Khoudia Diop egy szenegáli divatmodell, aki sokáig elviselte a mélysötét bőrszíne miatti kritikákat. Megtanulta azonban, hogyan változtassa a negativitást inspirációvá, és most erőteljes tanácsokat oszt meg arról, hogyan szeresd önmagad.

Szenvedett a csúfolódásoktól.

Khoudia Diop 1996-ban született Szenegálban. Édesanyja 2 éves korában New Yorkba költözött, így otthon a nagynénje nevelte fel. Diopnak azt mondták az unokatestvérei, hogy szépségápolási termékekkel világosítsa a bőrét, de ő mindig visszautasította, mondván: „A bőrfehérítő termékek nagyon-nagyon olcsó krémek, némelyik kevesebb, mint egy dollárba kerül. Ennyire hozzáférhetővé teszik őket a nők számára az én hazámban”.

„Soha nem próbáltam ki, de nem fogok hazudni, szerettem volna világosabb lenni” – folytatta Diop. „Voltak időszakok, amikor hetekig ki sem mozdultam a szobámból, és néha kimaradtam az iskolából, mert utáltam, ahogy az emberek rám néztek. Tényleg szégyelltem magam. De a nővérem segített megtalálni a pozitívumot.”

Diop már kisgyerekkora óta szembesült az előítéletekkel. Emlékszik, amikor a gyerekek rendszeresen csúfolták és gúnyolták őt mély, gazdag bőrszíne miatt. Azt állította, hogy olyan beceneveket adtak neki, mint „éjfél” vagy „csillagok anyja”. Diop rájött, hogyan tudja elfogadni mind a belső, mind a külső vonzerejét, és nem törődik a kritikákkal.

Melanin istennő

A „melanin istennő” becenevet adta magának. Később így magyarázta: „[A becenevet] a sötét, melaninban gazdag arcbőröm miatt adtam magamnak, és mert szeretném inspirálni a fiatal lányokat, és tudatni velük, hogy mindannyian istennők vagyunk kívül és belül”. A modell így folytatta: „Az az üzenetem a nővéreimnek, hogy nem számít, hogyan nézel ki, amíg belül gyönyörűnek érzed magad”.

Később csatlakozott az Instagramhoz a @BlackBarbie azonosítóval, ahogyan a barátai hívták őt gyerekkorában. Nem sokkal később azonban úgy döntött, hogy kitalál valamit, ami a többi sötét bőrű lánynak is jelent valamit. Így jött létre a @melaniin.goddess. „Meg akartam mutatni a lányoknak, hogy nem rossz dolog sötét bőrűnek lenni, hogy a másság szép. Büszkeséggel tölt el, hogy segíthetek a lányoknak rájönni, hogy nem kell megváltoztatniuk azt, akik” – magyarázta később.

A modellkedést 17 évesen kezdte el.

Diop 15 évesen költözött Párizsba. Miközben egy ottani középiskolába járt, néhány fotós szerette volna a képeit, és folyamatosan kérdezgették, hogy érdekli-e a modellkedés. Először nem tudta, mit tegyen, de később úgy döntött, hogy él a lehetőséggel. „Azért csináltam, mert inspirálni akartam a lányokat” – mondta Diop.

Közösségi média

17 éves korában hozta meg a döntést, hogy modellkedni kezd. Diop szerepelt a The Colored Girl Project nevű fekete szépségkampányban, amely 2016 nyarán vírusszerűen terjedt el. Néhány héttel később 300 követőjéről több mint 300 000-re nőtt az Instagramon.

Diop különleges bőrszíne megváltoztatta az Instagramot. Jelenleg több mint 450 ezer követője van. A sötét bőr szépségének felvállalása, az önbecsülés és az afrikai kultúra néhány téma, amiről az Instagramon beszél.

Melyek azok a szépségszabványok, amelyeket végleg ki kellene rúgni a divatiparból?

via