Érdekesség Megható

Sok elutasítás után a család örökbe fogadja fiuk legjobb barátját, és bebizonyítja, hogy a szeretetre nincsenek szabályok

Kevin és Dominique Gill úgy döntöttek, hogy nevelőszülei lesznek néhány rászoruló gyereknek, amíg ők az örökbefogadásra várnak. Amikor egy Andrew nevű gyermek került az életükbe, úgy volt, hogy csak rövid ideig marad náluk. De a házban mindenki ragaszkodott Andrew-hoz, és 2 év után hivatalosan is Gillék fia lett.

A házaspár a gyermekgondozásban dolgozik, és úgy döntöttek, hogy nevelőszülei lesznek néhány gyereknek, miután látták, hogy nagy szükség van rá.

2018-ban Kevin és Dominique kapott egy hívást, hogy nevelőszülőkhöz adják Andrew-t, aki akkor még csak 10 éves volt, miután épp akkor szabadult 2 intézetből. Ez volt a huszonhatodik nevelőszülői otthona. Korábban is volt már nevelőszülői tapasztalatuk, és Andrew volt a harmadik gyermekük.

Dominique úgy emlékszik vissza a kezdeti tapasztalatokra, hogy „durván” indultak, de a család nem akart lemondani róla, bármi is történt.

Andrew-t kétszer is örökbe akarták fogadni, de mindkettő meghiúsult.

Gillék minden tőlük telhetőt meg akartak tenni, hogy segítsenek annak a családnak, amelyik úgy dönt, hogy örökbefogadja Andrew-t, mert tudták, hogy mennyire vágyik arra, hogy családja legyen. Ez a család azonban úgy döntött, hogy Andrew nem illik hozzájuk, és az ügynökség visszaküldte őt Gillékhez.

Kevin és Dominique aggódott Andrew miatt, mivel tudták, hogy ez a helyzet hatással lehet rá, hogy még sértődöttebb lesz, és rosszul fog viselkedni. Valójában azonban nagyon örült, hogy visszajött hozzájuk.

Akkoriban a házaspárnak volt egy fia, aki korban közel állt Andrew-hoz.

3 hónap elteltével a szülőket és Andrew-t is értesítették arról, hogy az ügynökség aktívan keresni kezdett más embereket, akik esetleg örökbe akarnák fogadni őt. Ez idő alatt Dominique észrevette, hogy Andrew milyen jól kijön a fiával, Joc-kal, és nyilvánvaló volt, hogy hiányoznak egymásnak, amikor külön vannak.

Dominique elmondta a férjének, hogy nem akarja még egyszer elengedni Andrew-t, hogy a szíve azt súgja neki, hogy a helyes döntés az örökbefogadás lenne. Egyetlen aggálya az volt, hogy Andrew nem fejezte ki kifejezetten, hogy örökre a családdal akar maradni, mivel nagyon igyekezett mindenkit eltaszítani magától.

A pár úgy döntött, hogy egy gesztussal közlik Andrew-val az örökbefogadás tényét.

Dominique azt szerette volna, ha mindenki megkérdezi Andrew-t, hogy szeretne-e a család tagja lenni, tekintettel rá. Elmondta, hogy mivel a fiú sok arcot látott már életében, amelyek közül néhányról kiderült, hogy csak átmeneti volt, szerette volna tudatni vele, hogy egy falu áll mögötte, és hogy ez a család nem mondana le róla.

Elvitték sétálni a parkba mindenkivel, és meglepődve tapasztalta, hogy az a család, akivel az ügynökség beszélt, végig Gillék voltak. Azóta Andrew szerető családra tett szert, és a legjobb barátja, Joc a testvére lett.

Andrew és Joc azóta is jól kijönnek egymással.

Már 4 éve, hogy Andrew belépett a Gill család életébe, és 2 év telt el azóta, hogy a fiuk lett. Andrew és Joc is tinédzserek lettek, akiknek megvan a maguk érdeklődési köre, de együtt játszanak, és a szobáik egymás mellett vannak. Lehet, hogy van némi különbség köztük, de édesanyjuk szavai szerint még mindig „a legjobb barátok, akik mindig is voltak”.

A Gill család jelenleg 6 főből áll: a szülők Kevin és Dominique, valamint a gyerekek, Joc, Andrew, Kynnedi és KJ.

A család számos társadalmi kihívással néz szembe, de ezt az életmódot semmiért sem cserélnék el.

Amikor a család a nyilvánosság előtt van, az emberek vagy azt feltételezik, hogy Andrew nem Gillékkel van, vagy megpróbálnak beszélgetést gerjeszteni arról, hogy pontosan hogyan is lehet a gyerekük. Az iskolában Joc és Andrew olyan helyzeteket is megtapasztaltak, amikor a gyerekek nem akarták elhinni, hogy ők családtagok, és Andrew-nak képeket kellett mutatnia nekik.

A család azt mondja, hogy minden gyerekük egyenlő, és tisztelettel és méltósággal bánnak velük – senki sem kevésbé különleges számukra. Négy vállalkozásuk van, és bár céljuk a fekete vállalkozások támogatása, azt szeretnék, hogy a fehér gyereküknek is ugyanolyan lehetőségei legyenek, mint a többi gyermeküknek, ezért nyitottak minden vállalkozás támogatására. A család elkötelezett a befogadás mellett és amellett, hogy mindenki érezze, hogy szeretik.

Ismersz más olyan történetet, amely arra emlékeztet, hogy a szeretet minden formában és méretben megjelenik?

via