Állatok Érdekesség

Ismerd meg Pumuckl-t, a világ legkisebb lovát, akit könnyedén a kezedben tudnál tartani

Pumuckl, egy póni, kisebb, mint sok kutya. Ő egy terápiás póni, aki bepattan a gazdája furgonjába, és kirándulásokat tesz idős emberekhez. Mivel Pumuckl egy shetlandi póni, és körülbelül 50,8 cm magas, valószínűleg ő a világ legkisebb lova.

Lehet, hogy hamarosan beírják a nevét a Guinness Rekordok Könyvébe.

Pumuckl, a terápiás póni hamarosan a „világ legkisebb pónija” cím birtokosa lehet. Pumucklnak még egy évet kell várnia arra, hogy a Guinness-rekordok közé kerüljön. Most még csak 3 éves, és még egy kicsit várnia kell, amíg megnyeri.

A családja nem számított arra, hogy örökké ilyen kicsi marad.

Carola Weidemann és családja egy nagy farmon él a németországi Breckerfeldben, ahol 2 kutyával, néhány lóval és több mini shetlandi pónival élnek. Így amikor 2021-ben megvásárolta Pumucklt, arra számított, hogy ugyanolyan magas lesz, mint a többi póni, amelyek körülbelül 70 cm magasak. Pumuckl azonban körülbelül 50 cm magasságnál megállt a növekedésben.

Méretéből adódóan bizonyos kiváltságokkal rendelkezik otthon.

A brit Shetland Pony Club szerint a legtöbb mini shetlandi póninak körülbelül 120 kg kell nyomnia, Pumuckl pedig körülbelül 35 kg-t nyom. Pumuckl kisebb, mint Weidemann kutyái. A többi pónival ellentétben ő bemehet a házba, és a reggelit is megeheti közvetlenül a konyhában. Amikor eljön az idő az idősotthonok meglátogatására, Pumuckl egy rámpán száll be az autóba, Weidemann az anyósüléshez rögzíti, és elindulnak.

A Guinness Rekordok Könyvébe való bekerülésre irányuló kérés

Pumuckl gazdája, Carola Weidemann azt mondta, hogy soha nem gondolt rá így. Mindig is tudták, hogy Pumuckl valami különleges. Az istálló egyik látogatója adta neki az ötletet, hogy megpróbáljon bejegyzést kérni a Guinness Rekordok Könyvébe – mivel a világ legkisebb pónija (Lengyelországból) eddig 56,7 cm. „Pumuckl körülbelül 50 ” – mondja Weidemann.

Neked is van háziállatod? Miért egyedi számodra a háziállatod?

via