Érdekesség

Lady Gaga elárulta, miért döntött a sminkmentesség mellett a csillogó Oscar-esten

Lady Gaga egyet jelent a csillogással és a glamourral. A húsruhájától kezdve a szokatlan kiegészítőiig, tudja, hogyan kell mindig feltűnést kelteni. A „Hold My Hand” című dalát a Top Gun: Maverick filmzenéjéből a legjobb eredeti dal kategóriában jelölték a 2023-as Oscar-díjra. Ezúttal az egyszerűségről és a természetes szépségről szólt a nyilatkozata, hiszen az eddigi leglecsupaszítottabb nyilvános szereplésén adta elő a dalát.

Kezdetben, mivel a Joker-film folytatásának, a Folie à Deux-nak a forgatása miatt elfoglalt volt, úgy volt, hogy Gaga nem tudott eljönni a díjátadóra, és így alapesetben nem tudta előadni a dalát. Az esemény előtt 3 nappal aztán sms-t küldött a producereknek, és közölte, hogy bár nincs ideje egy extravagáns előadást összerakni, valamit mégis ki akar próbálni. A rajongók legnagyobb meglepetésére az utolsó pillanatban meglepetésszerűen fellépett, és ámulatba ejtette a közönséget.

Embed from Getty Images

A 95. Oscar-díjátadó vörös szőnyegére, amelynek színe idéntől kezdve bézsre változott, A Gucci-ház sztárja teljes glamourra váltott, és egy fekete Versace ruhát választott. Az áttetsző fűzős ruha mélyen kivágott szoknyával rendelkezett, és a világhírű márka híres Medúza-logója díszelgett rajta.

Amikor színpadra lépett, hogy előadja Oscar-díjra jelölt dalát, Lady Gaga lemondott a csillogó sminkről, és smink nélküli arcot, fekete inget és szakadt farmert viselt, tornacipővel párosítva. A show producerei szerint Gaga azért tette ezt, mert „azt akarta, hogy nyers legyen, és hogy az emberek az igazi Gagát lássák”.

Embed from Getty Images

A Hold My Hand című dalt Gaga a stúdiójának pincéjében írta egy barátjával együtt. Azt mondta: „Ez mélyen személyes számomra. Azt hiszem, mindannyiunknak szüksége van egymásra. Sok szeretetre van szükségünk ahhoz, hogy végigjárjuk ezt az életet. És mindannyiunknak szüksége van néha egy hősre. De lehet, hogy rájössz, hogy te is lehetsz a saját hősöd, még akkor is, ha ehelyett összetörtnek érzed magad.”

A Dolby Theatre-ben álló ovációval fogadták a fellépését; nézd meg alább.

via