Érdekesség

Megnyitottam a saját autószerelő műhelyemet, hogy a nők biztonságban érezzék magukat

Egy női szerelő mindent megtett azért, hogy a nők és a nembináris emberek kényelmesen és nyugodtan érezzék magukat, ha autós problémáik vannak. A 25 éves nő korábban „szorongott”, amikor segítségre volt szüksége, és a férfiak által dominált szervizek voltak az egyedüliek, ezért saját vállalkozásba kezdett.

Az Egyesült Királyságban, Manchesterben élő Zoe Cog egy biztonságos helyet hozott létre a nők számára, ahol autós segítséget kereshetnek, egy javítóműhelyt, amelyet AutoCognak nevezett el. Bár recepciósként kezdte az iparágban, maga is szerelő lett. Ekkor döbbent rá, hogy a nők folyamatosan szoronganak a férfiak által dominált szervizekbe való belépéstől, mert félnek a diszkriminációtól vagy a lekicsinyléstől.

„Én voltam az a lány a másik oldalon, aki aggódott, hogy bemenjen olyan helyekre, mint a szervizek, és szorongott, és bár ez sosem könnyű, szeretem azt gondolni, hogy egy megközelíthető, barátságos nő vagyok, aki olyan helyet teremtett, ahová besétálhatsz, és jól érezheted magad, függetlenül a nemedtől” – mondta egy interjúban.

„Örömömre szolgál, hogy leveszem a nyomást a lányokról, és ugyanolyan jó szolgáltatást tudok nyújtani, mint bármelyik férfi tulajdonú szerviz, de emellett bizalmat építek azokkal az emberekkel, akikkel dolgozom” – tette hozzá.

Elmondása szerint az Autocog fogadtatása minden várakozást felülmúlt. „Őszintén szólva, a garázsom visszhangja fenomenális volt, és felülmúlta mindazt, amire valaha is számítottam. Hihetetlen hullámvasút volt. Annyi támogatást és pozitív visszajelzést kaptam nemcsak a nőktől, hanem hihetetlen szavakat a férfiaktól is” – árulta el.

A továbbiakban megemlítette, hogy néhány visszajelzés azt is bizonyította, miért volt nagy szükség egy női tulajdonú szervizre. „Bár néhány hozzászólás bebizonyította, hogy miért volt szükség egy ilyen helyre nekünk, nőknek – az biztos. Voltak, akik megkérdőjelezték, hogy nőként képes vagyok-e elvégezni ezt a munkát, de nem hagyom, hogy ez megzavarjon” – mondta.

via