Érdekesség

Mesterséges intelligenciát használtunk, hogy megnézzük, 13 emblematikus festményen szereplő ember hogyan nézne ki valódi emberként

Jelenleg hatalmas vita folyik arról, hogy a mesterséges intelligencia által generált művészet egyáltalán művészetnek tekinthető-e. És bár ennek nem mi lehetünk a bírái, az biztos, hogy tesztelhetjük ennek a hatalmas eszköznek a képességeit. A műalkotások készítésétől kezdve az új dalok megírásáig a mesterséges intelligencia itt van, és az elkövetkező években csak még erősebb lesz. Éppen ezért kísérleteztünk vele egy kicsit, és elképzeltük, hogyan nézne ki néhány híres festményen szereplő arc valódi emberként napjainkban.

1. Amerikai gótika

2. Le Désespéré (A kétségbeesett)

3. Mona Lisa

4. Vincent Van Gogh önarcképe

5. Vertumnus

6. Az Arnolfini portré

7. Ludwig van Beethoven portréja

8. Cecilia Gallerani

9. Joseph Roulin postás

10. Jacob Cornelisz van Oostsanen, amint felesége portréját festi.

11. Frida Kahlo önarcképe

12. Vénusz születése

13. Adele Bloch-Bauer I (A hölgy aranyban)

A mesterséges intelligencia olyan hatékony eszköz, amely nemcsak azt teszi lehetővé számunkra, hogy elképzeljük, hogyan néznének ki ma a múlt emberei, hanem azt is, hogyan néznének ki azok a hírességek, akik már nincsenek köztünk, ha még élnének. Az is vicces, hogy elképzeljük, hogyan néznének ki a híres emberek Disney-hercegekként és -hercegnőkként.

via