Életmód Érdekesség

Mi a sushi arc, és 5 mód annak elkerülésére

Ha valaha is élvezted kedvenc japán ételedet, és másnap reggel duzzadt kinézettel ébredtél, akkor ismerheted azt, amit Julianne Moore „sushi arcnak” nevez. A színésznő azt mondja, hogy soha nem eszik sushit egy nagy esemény előtti este, mert tudja, hogy az arca puffadt lesz. Míg bizonyos ételeket általában a gyomor puffadásával társítunk, mint kiderült, néhányuk az arcodat is puffadttá teheti.

Mi is szeretjük a sushit, és nem vagyunk készek teljesen lemondani róla. Úgy döntöttünk, hogy megtudjuk, milyen egyéb ételektől szoktunk felpuffadni, valamint mit tehetünk ez ellen.

1. Kerüld a sós ételeket.

A túl sok só fogyasztása miatt a szervezet visszatartja a vizet, ami puffadást eredményez, és puffadt megjelenést kölcsönöz reggel. Bár sok tényező okozhat puffadást, beleértve az emésztést, a stresszt és az ételallergiát, az orvosi szakértők javasolják a sóbevitel csökkentését, ha fényképezőgép-készen akarsz ébredni.

2. Csökkentsd a szénhidrátbevitelt.

Ha úgy érzed, hogy egy magas szénhidráttartalmú nap után híztál, akkor ez nem egészen igaz. 1-2 étkezés után nem szedhetsz fel kilókat, de minden elfogyasztott szénhidrát minden egyes grammjára a szervezet 3–4 gramm vizet tart vissza, ami viszont puffadást okoz. Ha ismered ezt a problémát, válassz teljes kiőrlésű kenyeret és rizst a fehér kenyér és a tészta helyett. Ezek az ételek rostokban gazdagok, ami segít leküzdeni a gyulladásokat és az arc puffadását.

3. Maradj hidratált.

A nap folyamán elegendő mennyiségű víz fogyasztása csökkenti a folyadékvisszatartást és a puffadás esélyét is. Étkezés után egy pohár víz elfogyasztása segít a szervezetnek megszabadulni a nátriumtól, és arra ösztönzi, hogy adja le a felesleges folyadékot. Az étkezés előtti vízivás nemcsak az arcduzzanatok megelőzésében segít, hanem megakadályozhatja a túlevést is.

4. Helyettesítsd a jégkrémet joghurttal.

Annak ellenére, hogy sok tejtermék, például a tej és sajt, puffadást okozhat, a joghurt valóban segíthet a puffadás leküzdésében. Egy pohár cukormentes joghurt aktív kultúrákat és probiotikumokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szervezetben lévő gázt és segíthetnek megszüntetni az arc duzzanatát.

5. Hideg vízzel moss arcot.

Ha reggel hideg vízzel locsolod az arcodat, az gyorsan csökkentheti a duzzanatot. A hideg víz összehúzza az ereket és segít minimalizálni a duzzanatot. A hűvös borogatás az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a szem alatti táskákhoz és az általános arcduzzanatokhoz. Óvatosan nyomd egy tiszta, nedves ruhával a szemedet néhány percig, hogy gyorsan megszüntesd a szem alatti duzzanatot.

Volt már valaha „sushi arcod”? Ismersz még olyan trükköket, amelyekkel megszabadulhatsz a duzzanattól, és amelyet megoszthatsz más olvasókkal?