Érdekesség

Mi történhet a tudomány szerint, ha szájon puszilod a gyerekedet

Szinte lehetetlen lehet ellenállni annak, hogy szeretettel árasszuk el gyermekeinket, de az ajkukra adott puszi nem a legegészségesebb módja annak, hogy megmutassuk, mennyit jelentenek számunkra. Amellett, hogy befolyásolja a személyes határok megértését, egészségügyi kockázatokat is jelenthet.

1. Hatással lehet az ínyükre.

Különösen káros lehet, ha a gyermekeidet azelőtt puszilod szájon, mielőtt a tejfogaik kifejlődtek volna. A nyál átadása baktériumok terjedését okozza, amelyek hatással lehetnek gyermeked lágyszöveteire és ínyére. A gyerekeknél a rossz szájhigiénia miatt ínybetegségek alakulhatnak ki, és a gyermeked szájon puszilása további kockázati tényező lehet.

2. Fogszuvasodást okozhat nekik.

A fogszuvasodás a leggyakoribb krónikus betegség a gyermekek és a felnőttek körében, és ha a gyermekeidet szájon puszilod, az növelheti az esélyét annak, hogy kialakul ez a betegség. A tejfogak nem olyan erősek, mint a felnőtt fogak, ami miatt sérülékenyebbek a baktériumokkal szemben. Mivel a tejfogak zománca viszonylag vékony, hajlamosabbak a szuvasodásra.

3. Allergiát válthat ki.

Amellett, hogy fogászati problémákat okozhat, a gyermeked szájon puszilása allergiás reakciókat válthat ki. Ez különösen az újszülöttek számára lehet káros. Amikor megpuszilsz valakit, tudtodon kívül ételmaradékokat vagy kozmetikai termékeket juttatsz a bőrére. Az újszülött pedig allergiás lehet bizonyos élelmiszerekre vagy a bőrápolási termékek mesterséges összetevőire.

4. Gyengítheti az immunrendszerüket.

Ha valakit szájon puszilsz, légúti vírusokat is átadhatsz. Bár ezek a vírusok úgy nézhetnek ki, mint egy közönséges nátha, a csecsemőkre nézve veszélyesek lehetnek, mert az immunrendszerük még nem teljesen fejlett. A csecsemők tüdeje kicsi, és bármilyen fertőzés légzési problémákat okozhat.

Szerinted szabad szájon puszilni a gyermekeidet?

via