Érdekesség

Miért találják a férfiak a homokóra alkatú nőket vonzóbbnak a tudósok szerint?

A tudomány most leleplezte az élet egyik legzamatosabb titkát: a férfiak nem tudnak ellenállni a gömbölyded nőknek! Az ősi ösztönöktől a modern vágyakig, a gömbölyded nők vonzereje kiállta az idők próbáját. Ez a termékenység, az egészség és az érzékiség ünnepe, és a férfiakat ámulatba ejti a gömbölyded nők időtlen eleganciája és tagadhatatlan vonzereje. Szóval, hölgyeim, rázzátok meg, amit anyukátoktól kaptatok, és legyetek büszkék a gömbölyded idomokra.

Termékenyebbnek tűnnek

Tanulmányok kimutatták, hogy a férfiak tudat alatt talán az evolúció miatt is szívesebben állapodnak meg egy gömbölydedebb alakú és szélesebb csípőjű nővel. Az evolúció a szélesebb csípővel és kisebb derékkal rendelkező, gömbölydedebb testalkatot a termékenységgel és a gyermekvállalási képességgel hozta összefüggésbe. A férfiak emiatt a csinos arccal és mellekkel szemben a nagyobb testű nőket részesíthetik előnyben.

Lehet, hogy intelligensebbek

A férfiak a gömbölyded homokóra alakú nőket vonzónak és intelligensebbnek is találhatják. Azok a nők, mint például Salma Hayek, akiknek nagyobb a csípő- és derékméretük közötti különbség, valójában egészséges omega-3 zsírsavakat raktároznak a csípőjük és a combjuk körül. Ezek az egészséges zsírok az agy fejlődéséhez nélkülözhetetlenek, és nagyobb agykapacitással és egészséggel kapcsolatosak.

Egészségesebbek lehetnek

A gömbölyded homokóra alkatnak több fontos egészségügyi előnye is van a keskeny derék és a széles csípő miatt. A keskenyebb derékkal rendelkező nők kisebb eséllyel szenvednek anyagcsere-betegségekben, a szélesebb csípő pedig a termékenységre és az agy egészségére utal.

A férfiak vonzóbbnak találják a gömbölydedebb nőket

Kutatások szerint a férfiak vonzóbbnak találják a teltebb testalkatú nőket. Egy pszichológiai tanulmány például azt találta, hogy a férfiak jobban kedvelik a gömbölyded hátú nőket, és azt feltételezik, hogy ez evolúciós preferenciáknak köszönhető. Egy másik tanulmányban a férfiak szintén a nagyobb csípő- és derékarányú nőket részesítették előnyben, vagyis a vékonyabb derekat és a nagyobb csípőt találják a legvonzóbbnak.

Divatosabbak

A homokóra alak népszerű a divatiparban (gondoljunk csak a Kardashianokra vagy Rihannára), valamint klasszikusan vonzó testalkat, amelyre ma Marilyn Monroe-vaal, Elizabeth Taylor-al és Sophia Loren-el emlékeznek. A tudományos tanulmányok mellett a gömbölydedebb testalkatú nőket a stílusuk és a ruháik illeszkedése miatt is értékelhetjük.

via