Érdekesség

„Nem mindenkinek való” – egy anya őszintén beszél a szülői lét kihívásairól

Bátorság kell ahhoz, hogy az olyan nők, mint Nikki Muñoz, nyíltan beszéljenek az anyasággal kapcsolatos tapasztalataikról, különösen egy olyan társadalomban, amely gyakran romantikusan idealizálja azt. Azzal, hogy megosztja történetét, Nikki segít lebontani a megbélyegzést azokkal a nőkkel szemben, akik úgy döntenek, hogy beszélnek az anyasággal kapcsolatos negatív tapasztalataikról.

Nikki Muñoz a TikTok-fiókját használja arra, hogy megossza az anyasággal kapcsolatos tapasztalatait. És nem mindegyik csodálatos.

„Öt hónapos, és még mindig szívás. Még mindig utálom ezt. Az anyaság nem mindenkinek való” – írta egyik videójában.

Arról is gondoskodott, hogy kijelentse: „Ne értsetek félre. Csodálatos vagyok benne (az anyaságban). Nem tudom, hogyan, nem gondoltam, hogy az leszek. Tetszik nekem? Nem, nem. De jó vagyok benne”.

Fontos elismerni, hogy az anyaság nem mindenkinek való, és nem mindig olyan szép és teljes értékű élmény, mint amilyennek gyakran ábrázolják. Bátorság kell ahhoz, hogy az olyan nők, mint Nikki Muñoz, nyíltan beszéljenek tapasztalataikról és perspektíváikról, és másokat is arra ösztönözzenek, hogy kritikusan gondolkodjanak saját vágyaikról és döntéseikről az anyasággal kapcsolatban.

via