Emberek Érdekesség

„Régen ellenségként tekintettem a testemre” – Hogyan jutott el Iskra Lawrence az öngyűlölettől az önszeretetig?

Iskra Lawrence, az ismert modell és testpozitivitás-aktivista az önszeretetről és a test elfogadásáról szóló, erőt adó üzeneteivel kavar hullámokat. Legutóbbi interjúiban elárulja, hogyan küzdött éveken át testképzavarral. Története emberek milliói számára vált átélhetővé, akiknek hasonló küzdelmük volt, és az önelfogadásról szóló üzenete sokakat inspirált arra, hogy megtalálják a szépséget egyedi vonásaikban.

A testönbizalom Iskra Lawrence számára igazi utazássá vált.

Lawrence interjúiban elárulta, hogy nem szerette mindig ennyire a testét. Az önelfogadás hatalmas munka és erőfeszítés eredményeként jutott el hozzá.

Elmagyarázta: „Ezt nem tanítják nekünk. Régebben ellenségként tekintettem a testemre, mert az akkori divatipar azt mondta, hogy magasabbnak és kisebbnek kell lennem. Én pedig fizikailag nem tudtam ezt megtenni. Bármennyire is korlátoztam magam az étkezéssel vagy a testmozgással, a csípőm még mindig túl nagy volt. De nem gondolhatod, hogy a tested az ellenséged, amikor az az otthonod. Ennek a narratívának a megváltoztatása hosszú időbe telt, de most már nem aggódom az összeérő combok vagy egy kis narancsbőr miatt. Arról van szó, hogy a prioritást megváltoztatjuk arról, hogy a tested hogyan néz ki, arra, hogy mire képes.”

A tested a tiéd, és csakis a tiéd – hangsúlyozza a modell.

Néhány évvel ezelőtt Lawrence vírusként terjedt el, miután kapott egy kommentet valakitől, aki megszégyenítette őt, amiért chipset evett. A trollok azzal vádolták, hogy hozzájárul az emberek rossz egészségi állapotához. Válasza az volt, hogy figyelmen kívül hagyta a kritikusokat, és folytatta a chipsevést, ezzel sokakat megerősített.

Tette a testpozitivitás erejének bizonyítékává vált. Lawrence emlékeztette rajongóit, hogy senkinek sincs joga megmondani nekünk, hogy mit tehetünk és mit nem tehetünk a testünkkel vagy az életünkkel. Mindannyiunknak képesnek kell éreznünk magunkat arra, hogy saját döntéseket hozzunk, és a saját feltételeink szerint éljük az életünket.

„Tökéletlenül tökéletes vagy” – ez lett az ő életmantrája.

Lawrence elmondja az embereknek, hogyan érezzék magukat szuper-kényelmesen a saját testükben. Interjújában megosztotta, hogy ő személy szerint hogyan volt képes erre.

„Régebben tökéletesség-komplexusom volt, ami negatívan nyilvánult meg, amikor megszállottan próbáltam lefogyni. Mert maximalistaként sosem akarod feladni. Így amikor elkezdtem felismerni, hogy senki sem tökéletes, és ezt az életem más területeire is beépíteni, megszűnt a bűntudatom amiatt, hogy mit eszem, és hogy nemet akartam mondani bizonyos dolgokra” – mondta.

A modell hozzátette: „Annak megértése, hogy el lehet rontani, a kudarc csak az élet része, és ez egy olyan lecke, amely segített abban, hogy levegyem magamról a nyomást. A saját magunk legnagyobb ellenségei vagyunk, de a legjobb barátunknak kell lennünk”.”

via