Érdekesség

Soha nem voltam terhes, de négy hónapja szoptatom a fiunkat

Egy nő, aki elmondása szerint soha nem volt terhes és nem is szült, megosztja történetét újszülöttje szoptatásáról. Nézzük meg a képeket és ismerjük meg a mögötte álló tudományt.

Egy nő YouTube-videója széleskörű figyelmet kapott.

Egy nő a YouTube-csatornájához fordult, ahol a videója közel 1 millió lájkot kapott, és elképesztő 24,5 milliószor nézték meg.

A nő minden félreértést el akart oszlatni, és egyenesen kijelentette, hogy nem terhes, és soha nem is volt az. Azt azonban büszkén osztotta meg, hogy négy hónapja szoptatja kisfiát. A szoptatások között szorgalmasan fejte az anyatejet.

A videóban bemutatta a fejési rutinját, megemlítve, hogy ez már a második alkalom volt a nap folyamán, és már majdnem befejezte. Ezután lelkesedés és csodálkozás keverékével elárulta, hogy mennyi tejet gyűjtött össze. Megfigyelte, hogy a bal mellében általában több tej termelődik, körülbelül hat és fél uncia (192 ml), míg a jobb mellében alig több mint három uncia (88,7 ml).

Kiderült, hogy akkor is lehet szoptatni a babát, ha nem voltál terhes. Ezt hívják indukált laktációnak.

Az útjáról elmélkedve csodálkozását fejezte ki, hogy képes volt szoptatást előidézni, és csodálkozott a folyamaton. Rámutatott a tejtermelés természetes ingadozására is a nap folyamán, és megjegyezte, hogy a tejtermelés mennyisége a fejések között változott.

Az indukált laktáció a tejtermelés serkentése olyan nőknél, akik nem voltak terhesek vagy nem szültek. Ez hormonális kezeléssel, mellstimulációval és rendszeres szoptatással vagy fejéssel érhető el. Gyakran alkalmazzák örökbefogadó anyák, azonos nemű párok vagy meddőséget átélt, de szoptatni kívánó nők.

A szoptatás fantasztikus az anyák és a babák számára! Ez egy különleges időszak, amely segíti őket a kötődésben, miközben a babák minden jót megkapnak, amire szükségük van az erős növekedéshez. Ráadásul csökkenti a megbetegedés esélyét, és segíti a babák agyának és testének fejlődését.

via