Érdekesség Film

Taylor Lautner felfedte, hogy az „Alkonyat” évtizedes testkép-problémákat okozott neki

Nagyon sokan, akik megnézték az Alkonyat-filmeket, beleszerettek a történetekbe és a karakterekbe, különösen Taylor Lautnerbe. Ő alakította Jacob Black vérfarkast mind az 5 Alkonyat filmben, megmutatva dögös, izmos testét. Ám kiderült, hogy nagy nyomás alatt volt, és most elárulta, mi áll a külseje mögött.

Hatalmas előtte-utána volt neki.

Taylor Lautner játszotta Jacob Black szerepét az Alkonyat-franchise-ban, és a szerephez szükséges fizikai átalakulása közismert volt, hiszen jelentős fizikai változáson ment keresztül, hogy megjelenítse a karakter átalakulását tinédzser fiúból vérfarkassá.

Eleinte nem is sejtette, hogy eljön számára az az idő, amikor a testképe problémákat fog okozni.

Az Alkonyat-saga forgatása után Taylor Lautner arról beszélt, hogy a testkép témái gyakran a nőkhöz kötődnek, „nehéz volt számára, hogy úgy tekintenek rá, mint akinek ilyen hihetetlen teste van”. „Amikor benne voltam, amikor 16-20 éves voltam, és szerepeltem ebben a franchise-ban, ahol a karakterem arról ismert, hogy minden második másodpercben leveszi az ingét, nem, nem tudtam, hogy ez hatással van rám, vagy hatással lesz rám a jövőben a testképemmel kapcsolatban”.

„De most, visszatekintve, persze, hogy így volt, és persze, hogy így is lett volna.”

Jacob Black testének megszerzése sok erőfeszítésébe került.

A színésznek hihetetlen változáson kellett átesnie, hogy az Újholdban emberből farkassá váljon, hogy eljátszhassa a szerepet, vékony tinédzserből dögös ikonná változott. Elmondása szerint a napi 3200 kalóriás diéta és a heti 5 napos edzés alakította át vérfarkassá.

Lautner bevallotta, hogy a fizikai változás negatív hatással volt a testére.

Embed from Getty Images

Azokra az időkre visszaemlékezve Lautner bevallotta, hogy a sorozat volt az „egész élete”. „Az első filmben 63 kiló voltam, az Újholdban pedig 79 kiló. Szóval igen, nem ez volt a természetes testem. Nagyon keményen meg kellett dolgoznom érte, és nagyon, nagyon keményen kellett dolgoznom, hogy megtartsam.”

Miután Lautner szerint évekig „arra kényszerült, hogy naponta többször, heti 6 napon át egy edzőteremben legyen”, elkezdett „lázadni az edzőterem ellen”, és végül abbahagyta az edzést.

Embed from Getty Images

„Mi történik, ha nem akarsz edzőterembe járni? Elkezded elveszíteni a kockahasadat. Elkezdett normálisabb testem lenni” – mondta Lautner.

Miután abbahagyta az edzőterembe járást, a teste megváltozott, és a rajongók hamarosan elkezdték összehasonlítani az egymás melletti fotókat. Ez az évekig tartó kritika végül Lautner mentális egészségének romlásához vezetett.

A színész azonban képes volt megtanulni értékelni és szeretni a testét, függetlenül attól, hogy milyen formában van.

„Ne abban találd meg a boldogságot, hogy milyen a tested” – tette hozzá Lautner. „Ne gondold, hogy csak azért, mert leadsz 10 kilót vagy felszedsz egy kis izmot, felébredsz, belenézel a tükörbe, és hirtelen boldog leszel. Nem ebben kellene értéket találnod.”

via