Érdekesség

Tudósok felfedik, mit árul el a kedvenc rágcsálnivalód a személyiségedről

Ha jobban meg szeretnél ismerni egy embert, megpróbálhatod megfigyelni, hogy milyen típusú ételeket fogyaszt szívesen. A kutatások szerint a konkrét nassolnivalók és ízek jelezhetik az illető személyiségtípusát. A tanulásnak ezt a területét étkezési hedonikának vagy az ember jellemét feltáró étkezési preferenciák tanulmányozásának nevezik.

Elviszünk egy ízes utazásra, amely segíthet megfejteni a személyiség és a karakter kódjait, azáltal, hogy megnézed valaki kedvenc nassolnivalóját

Burgonya chips – ambiciózus

Egyéb tulajdonságok: sikerorientált, türelmetlen, versengő

Ha ismersz valakit, aki előszeretettel rágcsál egy zacskó chips-et, észreveheted, hogy nagyon versengő. Megfigyelések alapján sok csúcsvezető inkább nyúl ezekhez a sós és ropogós burgonyachipszekhez, mint más rágcsálnivalókhoz. Tanulmányok szerint a burgonyacsipsz-rajongók ambiciózusak és magasan teljesítők, akik mind üzleti, mind családi életükben sikereket értek el.

Sós kekszek – érzékeny

Egyéb vonások: szemlélődő, empatikus, sokoldalú

A sós kekszek fogyasztói félénk, de figyelmes emberek. Szeretik a többfeladatos projekteket, de szükségük van időre magukra is, hogy kibontakoztathassák kreativitásukat. Megfigyelték, hogy a többi nassolnivalóval szemben a krékerek szerelmesei a legnyitottabbak az online társkeresésre.

Sajtos pufi – erényesek

Egyéb tulajdonságok: etikusak, lelkiismeretesek, kimértek, korrektek.

Lehet, hogy a sajtimádót a sajtos személyiséggel azonosítanád, de azokról, akik szívesen falatoznak puffasztott, sajtos ízű kukoricás rágcsálnivalókat, kiderült, hogy a rend és a szervezettség boldogítja őket. Integritásukat sajátos értékekkel és erkölcsökkel tartják fenn.

Tortilla chips – maximalista

Egyéb tulajdonságok: emberbarát, időcentrikus, tervező

A tortilla chips szerelmeseiről kiderült, hogy A típusú személyiségük van – szeretik a dolgokat megtervezni és ellenőrzésük alatt tartani. Magasan teljesítők és maximalisták, akik nagy önfegyelemmel rendelkeznek.

Savanyú gumicukor – túlterhelt

Egyéb tulajdonságok: konfliktusos vagy csalódott az életben, stabil, kiegyensúlyozott

A savanyú gumicukrok nem csak savanyúak, hiszen a sok cukortól még mindig megvan bennük az édességfaktor. Ha valakinek ez a fajta gumicukor a kedvelt nassolnivalója, valószínűleg túlterhelt. Egy pszichológus elmagyarázza, hogy ha valaki szereti a savanyú ételeket, hajlamos magas elvárásokat támasztani, de ha a savanyúságot az édessel kombinálja, képes visszaadni az egyensúlyt az életébe.

Perec – kreatív

Egyéb tulajdonságok: a buli mozgatórugója, mértéktelen, energikus, kreatív

Azok az emberek, akik szívesen rágcsálnak perecet, az extrovertáltakkal hozhatók összefüggésbe. Élvezik a társasági tevékenységeket, élénk, életvidám és spontán karakterek, akik szívesen visznek kreativitást és frissességet a mindennapjaikba.

Fagylalt

A fagylalt szerelmesei nem csak egy személyiségtípusba sorolhatók. A személy jellemét tükrözheti a fagylaltok iránti ízpreferenciája:

Eper – odaadóak és befelé fordulóak.
Vanília – érzelmileg kifejezőek, kockázatvállalók és impulzívak.
Csokoládé – drámaiak, bájosak, kacérak és hajlamosak a hiszékenységre.
Mentás csokoládé darabos – ambícióval és önbizalommal teli tettre készek.
Kávé – lelkesednek a spontaneitásért, élénkek és drámaiak lehetnek.

Mi a kedvenc nassolnivalód? Gondolod, hogy ezek a tudományos tanulmányok igazolják a személyiségtípusodat?