Érdekesség

A tinédzserek 6 kiló ruhát vettek fel, remélve, hogy nem kell külön fizetniük

A napi szinten és ijesztő számban elvesző poggyászok problémája miatt teljesen normális, hogy egyesek csak kézipoggyásszal próbálnak felszállni a repülőgépre. Ezekre a táskákra azonban mindig nagyon alacsony súlyhatárok vonatkoznak, és az emberek bajba kerülnek a túlsúlyos poggyászok miatt. Ezt úgy próbálhatjuk meg elkerülni, ha minél több réteget viselünk. És pontosan ezt tette két ausztrál fiatal nő is, hogy elkerüljék a díjfizetést.

A kézipoggyászuk túlsúlyos volt.

A beszámolók szerint a két 19 éves lány egy melbourne-i lánykirándulásról tért vissza az ausztráliai Adelaide-be. Mivel a táskájuk meghaladta a 6,8 kilós súlyhatárt, úgy döntöttek, hogy több réteg ruhát vesznek fel, hogy elkerüljék a további díjakat. Adriana Ocampo, a lány, aki a videót a TikTok-ra posztolta, még egy iPadet is elrejtett a nadrágjában.

Azt mondta: „Teljesen kibeleztem az egész csomagomat, olyannyira, hogy csak körülbelül három dolog volt a poggyászomban – egy pár cipő, pár zokni, egy táska és talán egy farmer”.

Igyekeztek minél több réteget viselni.

A TikTok-videón Ocampo nevetve mutatta, ahogy pólókat és kabátokat halmoztak magukra. Tervük azonban visszafelé sült el, amikor az utaskísérők közölték velük, hogy így nem szállhatnak fel a járatra. Közölték velük, hogy le kell venniük a plusz rétegeket, és 40 dolláros bírságot is kell fizetniük.

„Mielőtt felszálltunk volna a járatra, azt mondták: ‘Sajnálom, így nem engedhetjük fel önöket a gépre. Amint leültem, elkezdtem letépni magamról az összes rétegemet, és betömtem a táskámba. A barátom pedig végigülte a repülőutat a száz rétegben.”

Nem gondolták, hogy a poggyászukat megmérik.

Az utazók nemcsak azért fejezték ki csalódottságukat, mert az előző járatukat törölték, hanem azért is, mert plusz díjat kellett fizetniük. Elismerték, hogy nem számítottak arra, hogy a poggyászuk súlyát ellenőrzik, Ocampoé pedig meghaladta a 12,5 kilót. „Minden más alkalommal, amikor velük repültem, nem ellenőrizték”.

A Jetstar elismerte a helyzet humorát, de hangsúlyozta, hogy minden utassal szemben méltányosnak kell lennie. Kijelentették, hogy a kézipoggyász-korlátok betartása biztosítja, hogy mindenki holmija elegendő helyet kapjon, és betartja a biztonsági követelményeket.

Nem ez az első eset, hogy valaki ugyanezzel a trükkel próbálkozik, hogy elkerülje ezeket a poggyászdíjakat.

via