Emberek Érdekesség

Egy nőt „rossz anyának” neveztek a tetoválásai miatt, de amit mondott, az nagy port kavart az interneten

„Azt mondták, hogy a lányom szégyellni fog engem, ha idősebb lesz.” Egy anyuka, aki a Nagy-Britannia legtöbb tetoválással rendelkező nője címet is viseli, megnyílt az útjáról, és elmagyarázta, hogy szerinte a tetoválásai nem befolyásolják azt, hogy jó szülő legyen.

Ismerd meg Becky Holtot!

Becky, az anyuka, aki büszkén visel számos tetoválást, szembesült mások kritikájával és ítéleteivel a szülői képességeivel kapcsolatban, pusztán a külseje alapján. „Rossz anyának” bélyegezték, és azt mondták neki, hogy a lánya szégyellni fogja őt, amikor idősebb lesz. Becky azonban határozottan úgy véli, hogy a tetoválásai nem határozhatják meg őt, mint szülőt.

„Nem értem, hogy a tetoválásaim miért tesznek kevésbé jó szülővé, mint valakit, akinek nincsenek tetoválásai” – mondja Becky. Egy videóban szeretettel öltözteti a lányát, és elmélkedik a szülői stílusáról. Inkább a laza dolgokat részesíti előnyben, elkerülve a gyermeke extravagáns öltözékével való vesződséget.

Az anyaság jelentős változásokat hozott az életébe.

Az anyává válás mélyreható változásokat hozott az életében, a késő esti társasági összejöveteleket felváltották a késő esti etetések és pelenkacserék. A hétvégék is megváltoztak, most már a kellemes játszóházi találkozók és az anyatársakkal való összejövetelek állnak a középpontban.

Becky, aki 15 éves korában kezdett el tetováltatni, szenvedélyesen mesél a tetoválási útjáról. Bevallja, hogy már nem tudja megszámolni, hány tetoválása van, de megemlít egy jelentős befejezetlen darabot. Az interneten és a nyilvánosság előtt tapasztalt negatív kritikák ellenére továbbra is szilárdan hisz abban, hogy tetoválásai nem befolyásolhatják anyai szerepét.

Nem rejti el a tetoválásait, amikor a lányával van.

Nem hajlandó eltakarni a tetoválásait a lánya közelében, hangsúlyozva, hogy anyaként tisztelettudóan öltözködik, de megtartja személyes stílusát. Ha a lánya ítélkezéssel szembesülne az anyja tetoválásai miatt, Becky arra biztatná, hogy ne törődjön vele, emlékeztetve őt arra, hogy az emberek a helyzettől függetlenül ítélkezni fognak.

A kritikák és a társadalmi nyomás ellenére Becky még nem végzett a tetoválásokkal. Megemlíti, hogy szeretné, ha felhasítanák a nyelvét, amit már évek óta fontolgat. Ami azonban a leginkább kiemelkedik Beckyből, az az anyaság iránti elkötelezettsége. Kivételes anya, figyelmes és gondoskodó, és büszke arra, hogy a bámulások és ítélkezések ellenére is büszkén neveli a lányát.

Szilárdan hisz abban, hogy a tetoválásai miatt nem lesz kevésbé jó szülő, mint az, akinek nincsenek.

Azoknak, akik a külseje alapján megkérdőjelezik szülői képességeit, Becky egyszerű üzenetet fogalmazott meg: „Aggódj magad miatt, mert én jól vagyok. Rory csodálatos, és mindketten nagyon-nagyon jól vagyunk. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne a szülői képességeimmel”.

Van egy cikkünk egy erősen tetovált apukáról is, ahol megtudhatod, milyen kihívásokkal kell szembenéznie, mivel egyesek tévesen kevésbé rátermett apának tartják őt kiterjedt testművészete miatt. A gyermekei iránti elkötelezettsége és szülői képességei azonban dacolnak ezekkel a sztereotípiákkal, hangsúlyozva, hogy a látszat csalhat, ha a szülői szerepvállalásról van szó.

via