Emberek Érdekesség

Egy plasztikai sebész vírusossá vált a megdöbbentő átváltoztatási videói miatt, de nem mindenkit nyűgözött le

Az arcplasztika manapság egyre népszerűbb, mert bár drága, de fiatalos külsőt adhat az öregedést megállítani próbáló embereknek. Egy plasztikai sebész a TikTok-on vált vírusossá, amiért megmutatta munkája eredményét. Sokak szerint azonban a beavatkozások nagyon kísérteties hasonlóságot mutatnak a legtöbb embernél, aki kés alá fekszik.

Dr. Kim egy népszerű plasztikai sebész Kínában, akinek munkája vírusszerűen terjedt el a TikTok-on.

A kizárólag „Dr. Kim” néven azonosított egészségügyi szakember közel 240 000 követővel rendelkezik a TikTok-on, számos videója egyenként több mint 4 millió megtekintést halmozott fel. A videók középkorúnak tűnő személyeket ábrázolnak, majd olyan felvételek következnek, amelyeken körülbelül egy héttel a műtét után feltűnően feszes bőr látható. Az arcfelvarrást bemutató videók lenyűgöző és drámai átalakulást mutatnak be.

Az eredmények azonban nem mindenkit nyűgöztek le.

Az előtte-utána fotók közötti igen szembetűnő különbségek ellenére valójában nem sokan voltak elégedettek a sebész munkájával. Az emberek a hozzászólásokban írták meg a kritikáikat.

„Ez Ijesztő” – írta valaki Dr. Kim egyik legnépszerűbb videója alá. „Mindannyian ugyanazt az arcot kapják” – írta egy másik személy. „Dr. Kim, miért nem mutatja meg az eredményeket, miután meggyógyultak, nem pedig közvetlenül a műtét után?” – javasolta valaki. „Mit csináltál azzal a szegény nővel?” – csodálkozott egy TikTok-felhasználó az orvos egyik páciensén.

Néhányan ezzel szemben kiemelték az előtte és utána képek között ábrázolt rövid időtávot. A páciensek arca nem biztos, hogy teljesen meggyógyult, gyakran zúzódásokat vagy észrevehető duzzanatokat mutatnak. Az egyik videó mindössze 7 nappal a műtét utáni eredményeket mutat be. Az arcplasztika teljes felépülése általában 2-4 hétig tart, így a műtét tényleges hosszú távú eredményei egészen másképp nézhetnek ki, mint amit Dr. Kim mutat követőinek.

A kozmetikai beavatkozásoknak gyakran komoly ára van. Egy nő 1 millió dollárt költött arra, hogy úgy nézzen ki, mint egy Barbie baba.

via