Érdekesség

Itt nincsenek gyerekek: Egy légitársaság bevezet egy „csak felnőtteknek szóló” szekciót

Egy légitársaság úgy tűnik, megoldást talált azoknak, akiket zavar a gyerekek jelenléte a járaton. A társaság egy „gyerekmentes” ülőhelyes zónát tesztel, de van egy bökkenő.

A Corendon Airlines lehetővé teszi, hogy a felnőtt utasok távol maradjanak a gyerekektől a járatukon. A 2023 novemberében induló kísérlet során az Amszterdam és Curaçao közötti járatokon az európai társaság egy olyan területen kínál majd ülőhelyeket, amelyet 16 éves vagy annál idősebb személyek számára tartanak fenn. A repülőgép elején lévő „csak felnőtteknek fenntartott” részen való ülés azonban feláras lesz.

A Corendon tájékoztatása szerint az Airbus A350-es repülőgépeiken lefoglalt 93 normál és 9 extra lábtérrel rendelkező ülésért külön díjat kell majd fizetni. Ez nagyjából 45 euróba (17 000 Ft) fog kerülni a normál és 100 euróba (38 000 Ft) a tágasabbakért.

Mindez néhány nappal azután történt, hogy egy videó terjedt el, amelyen egy világító jelmezes gyerek látható, aki ébren tartja az embereket egy járaton. A felvételen, amelyet egy éjszakai járatra utaló, félhomályos repülőgépen forgattak, a kislány és édesapja mögött több utas látható, akik vagy lehajtott fejjel próbálnak aludni, vagy zavartan néznek a zavaró öltözék miatt.

Az eset heves vitát váltott ki az interneten, és az emberek gyermekmentes járatokat követeltek. „Én a csak felnőtteknek szóló járat[ok] mellett szavazok. Fizetnék felárat a csak felnőtteknek fenntartott járatokért” – írta az egyik felhasználó a közösségi médiában.

Repülővel utazni mindenféle szabály és előírás betartásával jár, ami gyakran stresszforrás lehet. Egy nőt például kitiltottak a járatáról, mert bikinit viselt, és az eset miatt vita alakult ki az interneten arról, hogy az öltözéke megfelelő volt-e az utazáshoz.

via