Érdekesség

Kivettem a 12 éves lányomat az iskolából, hogy teljes munkaidős influenszer lehessen

Kat Clark, az ausztrál influenszer szenzáció, aki lenyűgöző, 5,2 millió követővel büszkélkedhet a TikTok-on, nemrég ámulatba ejtette a rajongóit, amikor egy merész döntést hozott nyilvánosságra, ami felbolydította a közösségi médiát. Meglepő fordulattal úgy döntött, hogy 12 éves lányát, Deját kiveszi a hagyományos iskolai oktatásból, hogy teljesen belemerüljön az influenszerek világába.

Kat, aki a TikTok 2022-es díjátadóján elnyerte az Év Alkotója címet, a Jody Lucas-szal közös It’s All Her című podcastben árulta el a dolgot. Elmondta, hogy a hagyományos iskola menő volt, amikor még rendes állása volt, de most, a nagyvilági influenszer karrierje mellett ez egyszerűen nem elég.

„Deja mostanában még lehetőségeket is kezd kapni, így a 9-15-ig, hétfőtől péntekig tartó iskoláztatás nem működik számunkra, mert azt tapasztaltuk, hogy elég sokszor ki kellett vennünk őt az iskolából” – mondta a podcastben.

Szóval, mi a terv? Kat elmondta, hogy a következő évre beíratja Deját magántanulónak. Szerinte ez a „tökéletes alkalom” Deja számára, hogy kipróbálja, és ha nem tetszik neki, egy évvel később bármikor visszamehet a hagyományos iskolába.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb neki, mert nem akarjuk, hogy lemaradjon ezekről a lehetőségekről. A TikTok sok időt vesz igénybe. A mi családunknak ez így működik” – indokolta.

És most jön a csavar – Kat idősebbik lánya, Latisha, mindössze hat hónap után otthagyta a jogi egyetemet, hogy belevesse magát a podcastingba. Szóval Kat szerint a hagyományos oktatás nem a legfőbb cél.

„Deja esetében, ha orvos vagy ügyvéd akart volna lenni – arra bátorítanánk, hogy kövesse ezeket az álmokat. De jelenleg nem ezek a céljai. Hajlandóak vagyunk együtt dolgozni vele, bármi is történjen” – fogalmazott Kat.

És hé, Kat nem csak a hírnévről és a szerencséről szól. Neki az is fontos, hogy megtanítsa a gyerekeit néhány életre szóló leckére. „Őszintén szólva imádok ilyen szorosan együtt dolgozni a lányaimmal. Annyira jó móka, olyan, mintha a legjobb barátaimmal dolgoznék” – osztotta meg.

A lépés némi fecsegést váltott ki, egyvalaki azt mondta: „100 százalékban hagynám, hogy a gyerekem kimaradjon az iskolából, ha lenne irányvonala és elég érett lenne”. Eközben egy középiskolai tanár is közbeszólt, mondván: „Miért kényszerítenénk egy gyereket, hogy maradjon az iskolában, ha nem neki való?”.

Amikor már azt gondolnánk, hogy a szülői lét nem lehet ennél érdekesebb, egy másik anyuka megragadja mindenki figyelmét egy olyan döntéssel, amely miatt az emberek beszélgetnek és állást foglalnak. Készülj fel a következő történetre. Ezúttal egy anyuka kelt feltűnést azzal, hogy valami merészet tesz 11 éves lánya vörös hajával, és szempillahosszabbítást alkalmaz.

via